Onze wijnhuizen
Onze wijnhuizen zijn met de grootste zorg uitgezocht. Elke wijn gaat langs het proefpanel, dat de wijnen (en dus ook de huizen) beoordeelt. De voorwaarden zijn duidelijk: respect voor Milieu, vakmanschap, traditie en de mens. Jonge wijnmakers, grote huizen en wijnmakers met eeuwen ervaring. Unieke mensen met passie. Die passie laten we je graag proeven!

Cantina Carlo Cauda
Gevestigd in Piemonte, de Roero om precies te zijn, werkt Giacomo Cauda (je mag hem Jack noemen) aan zijn wijnen. Als tweede generatie wijnmaker is hij elke dag bezig met kwaliteit. Zijn vader, Carlo Cauda, maakte enkel de Nebbiolo en Arneis. Giacomo heeft daar een moderne twist aan gegeven. Sinds 2022 heeft hij zijn eerste eigen houten vaatjes gekocht waarmee hij verbluffende wijnen maakt. De kleinste wijnboer in ons assortiment, maar over Jack en zijn familie kan ik het langste praten.

Filippo Gallino
Onze grootste wijnboer uit Italië, met al meer dan 100 jaar ervaring in het vak. Werkt volledig biologisch. Filippo staat met zijn wijnen op beurzen over de hele wereld en dus moesten wij dit naar Nederland halen. Hoewel het een groot bedrijf is blijven het echte wijnboeren, de grond en wijngaard staan altijd op nummer 1

Gallino Giuseppe
Op aanraden van Sip Nouveau vriend Giacomo Cauda zijn we verder gereden naar Alesandro Giuseppe, een jonge wijnmaker die onder begeleiding van zijn opa inheemse druiven verbouwt in Piemonte op moderne wijze. Alle wijnen zijn met zo min mogelijk interventie verbouwd. Alessandro vindt namelijk dat een goede wijn start met een goede druif, en daar zijn wij het helemaal mee eens!

Piercarlo Culasso
Ondanks het feit dat de familie al meer dan 100 jaar druiven produceert zijn deze twee zussen, samen met hun vader, in 2017 pas begonnen met wijn maken. Met aandacht voor de wijngaard. Zonder gebruik van chemicaliën of voertuigen in de wijngaard produceren ze klassiekers met een modern twist. Gelegen in de Barbaresco regio in Piemonte, Italië. Ja, Barbaresco, een grote naam! Maar proef deze wijn en ontdekt waarom dit perfect in ons assortiment past.

Cogli l'Attimo
Uit de bekende Barolo-regio komt Serena, een jonge wijnmaker die alle druiven uit eigen wijngaard zelf oogst. Tussen alle grote Barolo-producenten focust Serena met haar 15.000 flessen per jaar op natuurlijk produceren. De slagzin is dan ook niet voor niets: Poesia in Bottiglia - poëzie in de fles. Ze maakt ook Barolo maar daar ben ik niet voor gegaan. Ontdek de alternatieven uit de Barolo-regio.

Vins Mathieu Lichtlé
Middenin het prachtige Ammerschwihr, vlakbij Colmar, vind je de vins d'Alsace van Mathieu. Mathieu is de 7e gerenatie wijnmaker en heeft in de tussentijd een perfecte balans gevonden tussen natuur en traditie. Zijn wijnen en wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd. De wijnen zijn zuiver, vol met prachtig bloemige aroma's en veel mineraliteit. Met veel trots heeft de familie Lichtlé ook een wijngaard op de Grand Cru Kaefferkopf, waar ze prachtige Riesling verbouwen.

Exclusief assortiment via WhatsApp ontvangen?
Stuur mij een berichtje en ontvang exclusieve tips en aanbiedingen.